Aisyah Najihah :)
ABOUT ENTRY *repair* INSTA
Movie review :D
Friday, December 20, 2013 • 8:06 PM • 0 comments


Assalamualaikum :)
[ Sebarkan salam, sebarkan bahagia ! ]


ok , ni nak review 2 movies, err, klu saya ketinggalan, sorilah ye, hehe .

ok-ok, sebelum tu nak kongsi cite sikit, hmmm, kalau x nak baca tak mengapa :), ringankan jari anda untuk scroll down ke review terus ! hehe :p . camni citenya... 2 hari lepas saya pergi ipoh, nak amik result adik, so  jenjalan lah kan dulu kat station 18 . best best . cuci mata maa.. k fine, waktu tu nampak satu kedai nih jual cadar yg sgt comelss, hmm, cadar yg 'quilt ' . waaaa, jiwa meronta-ronta nak beli *eceh.. x de lah sgt padahal, extravaganza + hiperbola je. * tapi comel giler ., err, tapi x sampai hati lah nak minta dengan mama kan, lebih2 lagi ekonomi merosot sikit sebab tengah renovate rumah , so banyak duit disalurkan ke sana lah kan.. ok stop, melebih dah ni. citenya sebenarnya camni ... (sambil kepala pndg ke ats mengimbau kembali, ahaks)

ada ke patut saya nangis beria nak mati , malu wehh -____-'' . tetiba emosi tak stabil disebabkan tutttt, oh, sgt tak suka bila mrs. moon ada bersama .., segala emosi saya bagaikan cuaca yg sering berubah. tak pepasal nangis tetiba selepas ditegur oleh seorang abang kedai nih sebab tak boleh bawak masuk popcorn dlm F.O.S . waaa T_T , air mata yg ditahan tadi sebab kempunan cadar x dapat ditahan dah, pecah terus empangan air mata cik Aisyah . Dah la tgh sedih sbb x dpt cadar, pastu, dia pergi tegur kita pulak . Actually, abg tu x salah pun, dah nama kerja dia kan kan?? dia tegur tu dgn sopan jee + muka rasa serba salah sesangat . Sian pulak tengok . k, tu je nak cite sebenarnya , x de motip kan? haha , ehhh, ada ada ! para lelaki jangan rasa pelik atau nk marah ke hape ke kalau tetiba tengok p'puan tu nangis ke, nak marah ke ape ke. tu emosi yg tak dpt dikawal ye ketika mrs.moon ada bersama mereka . yeah! jom, kita review... zasss.


Disney Frozen Poster UK

first impression, cite nih cam bebudak je, best kee?? stress sebab kena tgk cite nih disebabkan permintaan adik-adikku yg kanak2 riang belake . then, msuk lah kan, ambil tempat and bla bla. cite pun start . Best wooo! haha, cop! bagi saya lah best, bagi korang x tau lah kan, lain org lain pendapat . mgkin best bgi sy sebb msih berjiwa kekanak kan? cehh. 

cite dia camni , pasal adik beradik dri keluarga raja nih, kakaknya nama Elsa, adik nama Anna . dia org rapat sesgt waktu kecil , suka sesgt buat snowman sesama sebb si Elsa nih ada kuasa ais, so boleh buat salji bebila masa , si Anna plak budak normal je. Then , satu hari tu , kuasa Elsa nih terkena Anna, pastu Anna hampir nak beku dah waktu tu . Then, mak bapak dia pun gi la bwk berubat dan Anna ni dilupakan ingtn dia pasal kakak dia yg ada kuasa , tpi semua sweet memories ada je. pastu , kuasa kakak dia makin kuat and diminta oleh 'stones' (x igt nme ape stone tu) untuk kuarantin kan sebab takut si Elsa nih x dpt kawal kang terkena lagi adik dia , x ke naye... . pastu , cite punya cite , berlaku lah pengembaraan si Anna ni untuk cari kakak dia yg larikan diri sebb sedih telah mem'frozen'kan kerajaan diaorg . Anna cari kakak dia untuk nak pulihkan keadaan dan berlakulah something2... x best le cite banyak2 kan? .  ohh, sgt lah comels si Olaf :) .

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013) Poster

haa, ni cite hobbit plak .. boleh la, best jugak , hehe, tpi ade certain part tu cam boring sikit sebab biase je . tapi, still ok, best . cite dia pasal seorang raja nih nme dia Thorin , dia nak menawan balik satu gunung tu a.k.a kerajaan dia yang dah lama naga tu rampas , pastu sepanjang nk rampas tu , dia kenalah lalui liku-liku hidup, cewahh , x de lah , dia kena menghadapi puak2 lain yg nak jugak rampas gunung tu... . btw, overall, I'm enjoying both movies , x delah rasa ngantok ke hape ke. focus je, hik hik . 


p/s : saya ni memang kalau tengok cite, mulut x sah kalau x tanya orang lain macam2.. haha, sprilah ye sesiapa jadi mangsa tuhh :p

* the next day , my mum belikan jugak cadar tuhh sebab tgk sy nangis ingtkan sebb x dpt cadar .. 






PASTFUTURE
MY WORDS
Salam, tQ ats kesudian anda lawat blog yg errr.. btw, I'm just 19 years young . Dreaming to be a successful girl . aminn . Still studying in KPTM KL for CAT-ACCA . pray 4 my success ? ? a huge thank-you ^^ -Demi Dia-

PENYUNTIK HATI :)


"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"

KLIK !


>> studying KPTM Kl :)
date : NOW
ACCA


>> cuti di HK
date : 26/12/13
at: 12pm


>> nak kahwin :P
date: 13/1/2019
amiin

KARYA KU ^^

  • December Giveaway by Fatin Diana :)
  • Resepi : Tiramisu ;)
  • *speechless*
  • Sahabat .
  • Doa Cantik dalam & luar :)
  • huh, adik... -_-'
  • # wordless Thursday .
  • wahhhh, awesome giveaway @_@
  • 16 fakta menarik tentang bayi ! ^^
  • # Doa

  • LIBRARY ^^



    CHIT CHAT ^^ ^^



    SUDI KLIK ? TQ :) ^^