Aisyah Najihah :)
ABOUT ENTRY *repair* INSTA
Resepi : Tiramisu ;)
Monday, December 16, 2013 • 10:54 PM • 0 comments


Assalamualaikum :)
moga Allah rahmati kalian dan saya , aminn .




gulp ! hah, tertelan ayaq liuq dah kan kan? hmm, hari tu ada buat tiramisu , dpt resepi dari Cahaya Cinta blog, err, x igt website apa, tpi kalau cari kat cik google, konfem ada kat top list :). senang je nak buat tau !
pejam mata , pastu harap depan mata ada, bukak, ada dah, haha ! k, x lawak -_- . k , meh sini nak share, ..
oh ye lupe nak cakap, gmbar ats tu gmbr hiasan , tapi lebih kurang camtu gak my tiramisu, heheh.. lupa nak snap hari tu . jom kita terjah! zasssss... -______-

Bahan2 :
1.      250 ml Whipping cream dairy cream (Emborg)
2.      250 gm Cream Cheese ( Philadhelphia)
3.      Serbuk koko ( utk tabor)
4.      1 Sponge kek
5.      1 sudu teh Serbuk Nescafe
6.      1 sudu teh Esen vanilla
7.      ½ cawan gula kastor
8.      Air utk bancuh Nescafe tanpa gula
Cara2 :

1. Mula-mula, korang masukkan cream cheese dan gula  tu ke dalam bekas untuk dipukul guna     mixer ye.
2. Then, masukkan esen vanilla and last sekali , whipping cream . oh ye, start kelajuan tu dgn yg slow ye, biar x terpercik kat muka korang yg gorgeous tu , hikhik. 
3. bancuh air tadi dengan sesudu air nescafe . ni untuk kita balik-balik kan kek tu dgn air nes ni. tapi untuk sekadar lembab jelah tau . Jangan sampai lembik plak !
4. Cuah Curah air nes tadi atas pinggan or piring , depends la korang nk guna apa pun, janji dapat balik-balikkan kek tu .
5. selepas itu , korang letak kek tadi dalam bekas / gelas/ tupperware atau pape je yang korang nak. then, sauk cheese tadi letak ats kek, pastu tabur serbuk koko guna PENAPIS biar x ketul2 . then, repeat the         steps ye u olls !
6. Letak dalam peti ok? tujuannya untuk menyejukkan biar rase umphh sikit bila makan tuh, heheh, pastu,
eloklah cover vekas tu dengan pembalut . kalau tupperware tu tutup je lah dgn penutup dia.


p/s : akak tu nak cari kek span/chiffon coklat, x jumpa dia guna kek pandan, sy cari coklat pun x jumpa, tapi        jumpa capuccino n coffee, so I'll choose coffee cake, sesuai dgn tiramisu kan? sedap je! erm, kalau x            faham , feel free to ask me :)










PASTFUTURE
MY WORDS
Salam, tQ ats kesudian anda lawat blog yg errr.. btw, I'm just 19 years young . Dreaming to be a successful girl . aminn . Still studying in KPTM KL for CAT-ACCA . pray 4 my success ? ? a huge thank-you ^^ -Demi Dia-

PENYUNTIK HATI :)


"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"

KLIK !


>> studying KPTM Kl :)
date : NOW
ACCA


>> cuti di HK
date : 26/12/13
at: 12pm


>> nak kahwin :P
date: 13/1/2019
amiin

KARYA KU ^^

  • *speechless*
  • Sahabat .
  • Doa Cantik dalam & luar :)
  • huh, adik... -_-'
  • # wordless Thursday .
  • wahhhh, awesome giveaway @_@
  • 16 fakta menarik tentang bayi ! ^^
  • # Doa
  • sungguh , diri ini rindukannya :')
  • ok, sy dah cerai :')

  • LIBRARY ^^



    CHIT CHAT ^^ ^^



    SUDI KLIK ? TQ :) ^^